Prohledat tento blog
pátek 19. června 2015
Křupavé strouhankové brambory z plechu
Dnes jsem narazila na recept mojí slovenské kolegyně Magdalenky na tyto úžasné brambory a musela jsem je hned zkusit. Původně v receptu byly jen brambory a strouhanka, já jsem ještě přidala bylinky a sušený česnek. Mají úžasně křupavou krustičku i po vychladnutí, na rozdíl od pečených brambor obyčejných. Ty po vychladnutí změknou a už mi nechutnají. To určitě musíte vyzkoušet :-)
Na přípravu budete potřebovat:
Nebudu uvádět množství surovin, každý podle počtu strávníků.
brambory
strouhankou
olej
čerstvý rozmarýn a tymián
sušený česnek
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory dobře omyjeme, můžeme nechat slupku a nakrájíme na měsíčky. Osušíme je a v misce smícháme s olejem. Olej nám z nich nesmí stékat, jen je obalit. Pak přidáme bylinky, sušený česnek a strouhanku. Zlehka brambory proházíme a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zbylou strouhanku z misky ještě nasypeme na brambory. Troubu vyhřejeme na 200 - 220C a pečeme cca 40 minut dozlatova. Při servírování posolíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat