pátek 19. června 2015

Křupavé strouhankové brambory z plechu


Dnes jsem narazila na recept mojí slovenské kolegyně Magdalenky na tyto úžasné brambory a musela jsem je hned zkusit.  Původně v receptu byly jen brambory a strouhanka, já jsem ještě přidala bylinky a sušený česnek. Mají úžasně křupavou krustičku i po vychladnutí, na rozdíl od pečených brambor obyčejných. Ty po vychladnutí změknou a už mi nechutnají. To určitě musíte vyzkoušet :-)



Na přípravu budete potřebovat:

Nebudu uvádět množství surovin, každý podle počtu strávníků.

brambory
strouhankou
olej
čerstvý rozmarýn a tymián
sušený česnek
sůl


Postup přípravy receptu:

Brambory dobře omyjeme, můžeme nechat slupku a nakrájíme na měsíčky. Osušíme je a v misce smícháme s olejem. Olej nám z nich nesmí stékat, jen je obalit. Pak přidáme bylinky, sušený česnek a strouhanku. Zlehka brambory proházíme a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zbylou strouhanku z misky ještě nasypeme na brambory. Troubu vyhřejeme na 200 - 220C a pečeme cca 40 minut dozlatova. Při servírování posolíme.



1 komentář:

  1. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

    OdpovědětVymazat