čtvrtek 14. srpna 2014

Domácí kečup


Na přípravu budete potřebovat:

2 kg rajčat
25 dkg neloupaných jablek
25 dkg cibule
1 lžíci soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky,nebo 1 feferonku
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
pro lepší barvu přidávám jednu malou červenou řepu

Postup přípravy receptu:

Vše pokrájíme, vložíme do velkého hrnce a přidáme koření, ocet a sůl. Vaříme přikryté 1,5 hodiny. Poté vmícháme cukr a ještě 15 minut vaříme bez pokličky, aby kečup zhoustl. Můžeme i déle podle toho, jak chceme mít kečup hustý. Vše rozmiujeme, přecedíme a nalijeme do sklenek. Sterilujeme 15 minut při 80C.




Žádné komentáře:

Okomentovat