Tak tuhle záležitost, musíte rozhodně vyzkoušet. Skvělé na osvěžující letní lehkou večeři nebo svačinku. Červená řepa, salátová okurka, ředkvičky, kopr ... luxusní kombinace. Poláci ví, co je dobré. A já už taky :-D Některé recepty uvádějí variantu pouze s řapíky listů řepy, některé kombinaci bulvy a řapíků , tak jsem zkusila taky, včetně celých mladých listů a je to opravdu lahoda.
Na přípravu budete potřebovat:
1 větší červená řepa + mladé listy, případně jen řapíky
svazek ředkviček ( cca 10ks )
1menší salátová okurka ( cca 10 - 15cm )
svazek čerstvého kopru
2 zakysané smetany nebo kombinace zakysané smetany a bílého jogurtu
200ml vývaru
vejce natvrdo
pepř a sůl
Postup přípravy receptu:
Omytou neoloupanou řepu uvaříme, pak ji oloupeme a nahrubo nastrouháme. V kastrůlku ji zalijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájené řapíky a necháme ještě cca 5 minut provařit. Nakonec vhodíme posekané mladé listy. Necháme úplně vychladnout, pak přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ředkvičky, posekaný kopr a vmícháme smetany nebo smetanu s jogurtem.Dosolíme, opepříme a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny. Podle chuti můžeme ještě okyselit troškou citronové šťávy. Podáváme obložené vařeným vejcem.
Varianta bez vyvary..jako salat taky by to slo))))
OdpovědětVymazat