středa 25. června 2014

Nadýchané bramborovo - ricottové smaženky


Na přípravu budete potřebovat:

300g uvařených brambor
1 kelímek ricotty ( možno použít i čerstvý sýr, "domácí lučinu" nebo tvaroh)
100g uzeného sýru
2 vejce
3PL pohankové krupice ( možno použít i mouku popř. strouhanku)
čerstvé bylinky ( já použila libeček a pažitku)
2KL prášku do pečiva
sůl 

Postup přípravy receptu:

Uvařené studené brambory a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme ricottu, vejce, posekané bylinky, prášek do pečiva, sůl a zahustíme pohankovou krupicí. Smažíme pozvolna do zlatova na oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou. 




4 komentáře:

  1. Andrejka, môžu sa pripraviť aj z nových zemiakov? Vypadajú úžasne. Klára z TOP-iek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, určitě. Já bych se toho nebála :-) Pro jistotu můžeš přidat lžíci škrobu, ale ta ricotta to spojí dobře.

      Vymazat
  2. Andrejka, ďakujem za odpoveď, máš bezva. stránku

    OdpovědětVymazat