Na přípravu budete potřebovat:
300g uvařených brambor
1 kelímek ricotty ( možno použít i čerstvý sýr, "domácí lučinu" nebo tvaroh)
100g uzeného sýru
2 vejce
3PL pohankové krupice ( možno použít i mouku popř. strouhanku)
čerstvé bylinky ( já použila libeček a pažitku)
2KL prášku do pečiva
sůl
1 kelímek ricotty ( možno použít i čerstvý sýr, "domácí lučinu" nebo tvaroh)
100g uzeného sýru
2 vejce
3PL pohankové krupice ( možno použít i mouku popř. strouhanku)
čerstvé bylinky ( já použila libeček a pažitku)
2KL prášku do pečiva
sůl
Postup přípravy receptu:
Uvařené studené brambory a sýr nahrubo nastrouháme,
přidáme ricottu, vejce, posekané bylinky, prášek do pečiva, sůl a
zahustíme pohankovou krupicí. Smažíme pozvolna do zlatova na oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.
Andrejka, môžu sa pripraviť aj z nových zemiakov? Vypadajú úžasne. Klára z TOP-iek
OdpovědětVymazatKlárko, určitě. Já bych se toho nebála :-) Pro jistotu můžeš přidat lžíci škrobu, ale ta ricotta to spojí dobře.
VymazatAndrejka, ďakujem za odpoveď, máš bezva. stránku
OdpovědětVymazatNemáš zač, já děkuju za pochvalu :-)
Vymazat