Na přípravu budete potřebovat:
1 kg menších brambor typu A
1 větší červená cibule
2 jarní cibulky
3PL zakysané smetany
2PL majonézy ( můžeme vynechat a přidat větší množství kysané smetany)
sůl, pepř
olej
1 větší červená cibule
2 jarní cibulky
3PL zakysané smetany
2PL majonézy ( můžeme vynechat a přidat větší množství kysané smetany)
sůl, pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a oloupeme je. Nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev
s olejem opékat. Červenou cibuli nakrájíme najemno a přidáme k
bramborům asi v polovině opékání. Lepší je brambory opékat na pánvi po
částech, aby se dobře opekly. Brambory necháme okapat v sítu, popř.
odsajeme přebytečný olej na papírové utěrce ( salát by byl příliš
mastný). K opečeným bramborům s cibulí přidáme pokrájené jarní cibulky a
smícháme s promíchanou smetanou a majonézou. Osolíme, opepříme dle
chuti.
Salát podáváme nejlépe teplý, ale studený je také moc dobrý.
Salát podáváme nejlépe teplý, ale studený je také moc dobrý.
Poznámka:
Pečené brambory dodají salátu výbornou chuť. Určitě bude
také dobré, pokud necháme na pánvi vyškvařit nejprve slaninu a pak
teprve přidáme brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat