středa 4. června 2014

Pečený bramborový salát


Na přípravu budete potřebovat:

 
1 kg menších brambor typu A
1 větší červená cibule
2 jarní cibulky
3PL zakysané smetany
2PL majonézy ( můžeme vynechat a přidat větší množství kysané smetany)
sůl, pepř
olej 

Postup přípravy receptu:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a oloupeme je. Nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev s olejem opékat. Červenou cibuli nakrájíme najemno a přidáme k bramborům asi v polovině opékání. Lepší je brambory opékat na pánvi po částech, aby se dobře opekly. Brambory necháme okapat v sítu, popř. odsajeme přebytečný olej na papírové utěrce ( salát by byl příliš mastný). K opečeným bramborům s cibulí přidáme pokrájené jarní cibulky a smícháme s promíchanou smetanou a majonézou. Osolíme, opepříme dle chuti.
Salát podáváme nejlépe teplý, ale studený je také moc dobrý.
Poznámka:
Pečené brambory dodají salátu výbornou chuť. Určitě bude také dobré, pokud necháme na pánvi vyškvařit nejprve slaninu a pak teprve přidáme brambory.




Žádné komentáře:

Okomentovat