Na přípravu budete potřebovat:
Jelení kýta nebo svíčková
tymián
rozmarýn
jalovcové bobule
1KL octa balsamiko
olej
sůl
Na omáčku:
250g čerstvý švestek
šalotka
houby ( nemusí být)
2dcl červeného vína
2dcl vývaru
2 PL třtinového cukru
sůl
tymián
rozmarýn
jalovcové bobule
1KL octa balsamiko
olej
sůl
Na omáčku:
250g čerstvý švestek
šalotka
houby ( nemusí být)
2dcl červeného vína
2dcl vývaru
2 PL třtinového cukru
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme.
Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme
olejem, promícháme a necháme marinovat.
Mezitím připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme
lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme
rozpustit a zalijeme vývarem a vínem. Necháme asi 15 minut vařit, až se
většina tekutiny odpaří a vznikne sirupovitá omáčka. Dochutíme, solí,
popř. cukrem. Já ještě přidala zvlášť podušené houby, ale dávat se
nemusí.
Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat