Na přípravu budete potřebovat:
750g očištěných hovězích líček
hrst sušených hub
1PL nakládaného zeleného pepře
50ml octa balsamico
200ml piva nebo červeného vína ( jak kdo rád )
snítka čerstvé šalvěje
vývar ( cca 500ml )
pepř
sůl
olej nebo sádlo
Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá ( sušená ) majoránka
mléko
máslo
sůl
hrst sušených hub
1PL nakládaného zeleného pepře
50ml octa balsamico
200ml piva nebo červeného vína ( jak kdo rád )
snítka čerstvé šalvěje
vývar ( cca 500ml )
pepř
sůl
olej nebo sádlo
Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá ( sušená ) majoránka
mléko
máslo
sůl
Postup přípravy receptu:
Líčka osolíme a opepříme. Na oleji nebo sádle je
zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a
nejprve zalijeme octem balsamico. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem
nebo vínem a opět necháme skoro odpařit. Nakonec zalijeme vývarem cca
2cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme
vývarem. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou.
Dochutíme.
Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme.
Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme.
Naprosto luxusní!! Ještě sehnat ta hovězí líčka :-)
OdpovědětVymazatNadi dík. Já je zas sehnala po dlouhé době. Snad je tam budou mít častěji. Ale můžeš zkusit i s kližkou :-)
VymazatMusím vyzkoušet 😉👍
OdpovědětVymazat