pondělí 9. června 2014

Hlávkový salát jako špenát


Na přípravu budete potřebovat:

okrajové listy hlávkového salátu, ty více zelené ( bez žeber)
kousek másla
česnek
cibule
mléko nebo smetana
hladká mouka
vejce, kdo je zvyklý
sůl 

Postup přípravy receptu:

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku. Přidáme na jemnější proužky nakrájené listy, podlijeme malinko mlékem, promícháme a necháme zavadnout. Osolíme a chvilku prováříme. Přimícháme rozmačkaný česnek a jedno vejce a necháme ještě provařit.
Každý má způsob přípravy špenátu určitě svůj, tak jenom zkuste vyměnit v době přebytků špenát za salát, je to výborné.





Žádné komentáře:

Okomentovat