Na přípravu budete potřebovat:
1/2 kg mrkve
1 kedluben
1/2 kg kuřecího masa ( prsní nebo stehenní řízky)
kousek zázvoru
1/2KL římského kmínu
1KL koření harrisa
špetka skořice
1KL sójové omáčky
1-2KL cukru
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olej
sůl
1 kedluben
1/2 kg kuřecího masa ( prsní nebo stehenní řízky)
kousek zázvoru
1/2KL římského kmínu
1KL koření harrisa
špetka skořice
1KL sójové omáčky
1-2KL cukru
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do
zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko
podlijeme. Dáme péct zhruba na 30-40min. ( podle velikosti hranolek) do
rozpálené trouby na 200C. Mezitím pokrájíme maso na kousky a zázvor na
drobno. Maso se zázvorem opečeme na oleji a zakápneme sójovou omáčkou.
Přidáme ještě asi na posledních 10min. k zelenině a dopečeme. Zelenina
by měla zůstat křupavá.
Výborné ! Jindra
OdpovědětVymazatDíky Jindřiško :-)
VymazatTak toto se mi mooc líbí!
OdpovědětVymazatTak zkus Nadi, je to moc dobré. Díky :-)
VymazatUrčitě zkusím.. asi ve čtvrtek, to mám jediný volný den, díky za inspiraci, Andrej :-)
OdpovědětVymazat