Na přípravu budete potřebovat:
1 rump steak ( měla jsem o hmotnosti 400g)
čerstvě drcený pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
hrubá mořská sůl
2PL brandy
2 šalotky ( popř. bílá část ze dvou jarních cibulek )
1PL medu
trochu balsamikového octa
1PL demi glace
olej
čerstvě drcený pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
hrubá mořská sůl
2PL brandy
2 šalotky ( popř. bílá část ze dvou jarních cibulek )
1PL medu
trochu balsamikového octa
1PL demi glace
olej
Postup přípravy receptu:
Steak min. hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby
získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a
posypeme hojně nasekanými bylinkami.
Pánev vhodnou na pečení steaků ( nejlépe litinovou ) hodně rozpálíme a
steak na ní z obou stran opečeme. Já jsem měla maso vysoké cca 2cm a
pekla jsem 2 minuty z každé strany. Každý zvolí délku pečení podle toho,
jak chce mít steak propečený. Ty 2 minuty byly na propečení medium . Ke
konci pečení polijeme steak lžící brandy a zapálíme. Alkohol necháme
vyhořet, steak vyjmeme a zabalíme do alobalu.
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody , cca 3PL. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody , cca 3PL. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat