čtvrtek 19. června 2014

Haše z vařeného masa a brambor


Na přípravu budete potřebovat:

Dělala jsem ze zbytku vařených vepřových žeber, po obrání cca 250g masa
2 brambory vařené ve slupce
2 vejce
3 stroužky česneku
1- 2PL sádla ( podle typu masa)
2PL sušené smažené cibulky nebo jedna usmažená cibule
sušená majoránka
pepř
čerstvé zelené bylinky ( měla jsem směs petržel, pažitka, libeček)
sůl 

Postup přípravy receptu:

Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.
Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi.
Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem. 




2 komentáře:

  1. To je urcite dobre a jeste k tomu jednoduche ,uz si to tisknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduchá jídla z mála ingrediencí bývají nejlepší :-) A děkuji za shlédnutí receptu .

      Vymazat