Na přípravu budete potřebovat:
Dělala jsem ze zbytku vařených vepřových žeber, po obrání cca 250g masa
2 brambory vařené ve slupce
2 vejce
3 stroužky česneku
1- 2PL sádla ( podle typu masa)
2PL sušené smažené cibulky nebo jedna usmažená cibule
sušená majoránka
pepř
čerstvé zelené bylinky ( měla jsem směs petržel, pažitka, libeček)
sůl
2 brambory vařené ve slupce
2 vejce
3 stroužky česneku
1- 2PL sádla ( podle typu masa)
2PL sušené smažené cibulky nebo jedna usmažená cibule
sušená majoránka
pepř
čerstvé zelené bylinky ( měla jsem směs petržel, pažitka, libeček)
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru.
Posekáme celkem najemno. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo
nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a
promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.
Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi.
Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.
Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi.
Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.
To je urcite dobre a jeste k tomu jednoduche ,uz si to tisknu.
OdpovědětVymazatJednoduchá jídla z mála ingrediencí bývají nejlepší :-) A děkuji za shlédnutí receptu .
Vymazat