Prohledat tento blog
pátek 13. června 2014
Trhací bylinkovo - česnekový chléb ( podle Ivy Trhoňové z Pekárnománie )
Na přípravu budete potřebovat:
Těsto jsem zpracovala a nechala vykynout v domácí pekárně na program Těsto.
Nejprve vlijeme odvážené tekuté suroviny, poté přidáme sypké a rozdrobené droždí.
Na těsto:
180 g vody
20 g oleje
lžička soli
1/2 lžičky cukru
30 g žitné chlebové mouky
60 g pšeničné chlebové mouky
210 g hladké mouky
10-12 g droždí
Náplň:
asi 50 g másla
3stroužky česneku
čerstvé posekané bylinky (použila jsem petrželku, oregano, bazalku, rozmarýn a tymián )
najemno nastrouhaný parmazán
Postup přípravy receptu:
Těsto zpracujeme v domácí pekárně a necháme ho v ní vykynout. Poté jej vyjmeme, propracujeme a vyválíme na pomoučené ploše do přibližného obdélníku cca 50x30cm.
Máslo rozehřejeme, rozmačkáme do něj česnek a malinko jsem osolila. Máslem s česnekem potřeme celý plát těsta, posypeme hustě bylinkami a nastrouhaným parmazánem.
Plát rozdělíme po délce na 6 pruhů, naskládáme je na sebe a opět rozdělíme na 6 částí.
Ty vyskládáme vedle sebe do pečícím papírem vyložené formy na biskupský chlebíček, potřeme zbytkem másla a necháme ještě min. 30 minut vykynout.
Trouby rozehřejeme na 180C a dáme péci. Já pekla 40 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
jů
OdpovědětVymazatVelice dobré, budu dělat častěji...
VymazatTo je něco úžasného, peču ho skoro každý týden.
OdpovědětVymazatTen mám moc rada a hodně krát už jsem dělala
OdpovědětVymazat