pátek 13. června 2014

Trhací bylinkovo - česnekový chléb ( podle Ivy Trhoňové z Pekárnománie )


Na přípravu budete potřebovat:

Těsto jsem zpracovala a nechala vykynout v domácí pekárně na program Těsto.
Nejprve vlijeme odvážené tekuté suroviny, poté přidáme sypké a rozdrobené droždí.



Na těsto:
180 g vody
20 g oleje
lžička soli
1/2 lžičky cukru
30 g žitné chlebové mouky
60 g pšeničné chlebové mouky
210 g hladké mouky
10-12 g droždí

Náplň:
asi 50 g másla
 3stroužky česneku
čerstvé posekané bylinky (použila jsem petrželku, oregano, bazalku, rozmarýn a tymián )
najemno nastrouhaný parmazán

Postup přípravy receptu:

Těsto zpracujeme v domácí pekárně a necháme ho v ní vykynout. Poté jej vyjmeme, propracujeme a vyválíme na pomoučené ploše do přibližného obdélníku cca 50x30cm.
Máslo rozehřejeme, rozmačkáme do něj česnek a malinko jsem osolila. Máslem s česnekem potřeme celý plát těsta, posypeme hustě bylinkami a nastrouhaným parmazánem.



Plát rozdělíme po délce na 6 pruhů, naskládáme je na sebe a opět rozdělíme na 6 částí.


Ty vyskládáme vedle sebe do pečícím papírem vyložené formy na biskupský chlebíček, potřeme zbytkem másla a necháme ještě min. 30 minut vykynout.


Trouby rozehřejeme na 180C a dáme péci. Já pekla 40 minut.




3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Velice dobré, budu dělat častěji...

      Vymazat
  2. To je něco úžasného, peču ho skoro každý týden.

    OdpovědětVymazat