středa 4. června 2014

Marinovaný králík


Na přípravu budete potřebovat:

rozporcovaný králík
3 dcl bílého vína
sůl

na marinádu:
2dcl oleje
2 PL sójové omáčky
1KL worcesteru
1 KL červené papriky
2 KL octa balsamiko
6 snítek rozmarýnu a tymiánu - po třech nasekáme a zbytkem proložíme maso
4 velké stroužky česneku 

Postup přípravy receptu:

Porce masa osolíme, vložíme do pekáče a potřeme z obou stran marinádou. Podlijeme vínem, přidáme snítky bylinek a můžeme nechat marinovat přes noc, ale postačí i 2 hodiny.


Poté maso vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200C asi na hodinu, přeléváme výpekem a pokud je ho málo, podléváme vodou nebo vývarem. Po hodině odkryjeme a dopečeme. 
Podávala jsem s dýňovým zelím http://inkitchenopen.blogspot.cz/2014/06/dynove-zeli.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tip sommeliéra z Alkohol.cz, který vhodně spároval víno s tímto receptem.
https://www.alkohol.cz/produkty/hibernal-vh-nemcicky-0-75l-2015-10291/
Chuť i vůně výběrového vína Hibernal z vinařství ZD Němčičiky je výrazná a lahodí nejen bílým masům, ale taky dezertům. Je příjemně nasládlé, chutná po ovoci: angreštu, citrusech a černém rybízu. Na soutěžích toto víno získalo několik ocenění a rozhodně stojí za ochutnání.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Žádné komentáře:

Okomentovat