pondělí 18. srpna 2014

Pečená bylinková rajčata ve vlastní šťávě


Na přípravu budete potřebovat:

zralá rajčata nejlépe voňavá domácí
česnek
balsamikový ocet
olivový olej
sůl
třtinový hnědý cukr
čerstvé bylinky ( dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku )


Postup přípravy receptu:

Rajčata překrájíme na půl a položíme vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru.


Osolíme, pocukrujeme, posypeme posekaným česnekem, bylinkami, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem.



Troubu rozpálíme na 150C a vložíme plech. Po hodině teplotu snížíme na 120C a pečeme ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou. 


Po upečení je napěchujeme do sklenek a sterilujeme 15 minut při 80C. Používáme jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.




5 komentářů:

  1. No,to je úžasný,škoda,nemám letos vlastní rajčatka☺

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu poprosit o radu jak potom natlače é ve skleničkách zavařit v troubě aby vydržela? Už jsem dělala několikrát, je to super recept, prudce jedlý. Líbilo by se mi nadělat jako jedlý dárek, ale v tom zavařování docela lítám. Děkuji 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romano, dobrý den,
      já je zavařuji v zavařovacím hrnci, v troubě nemám zkušenosti, i když vím, že to tak spousta lidí dělá. Někdo zavařuje i v myčce nebo MW troubě. Mrkněte asi spíš na internet a rady tam. Přeji hezký den, Andrea

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat