pondělí 18. srpna 2014
Pečená bylinková rajčata ve vlastní šťávě
Na přípravu budete potřebovat:
zralá rajčata nejlépe voňavá domácí
česnek
balsamikový ocet
olivový olej
sůl
třtinový hnědý cukr
čerstvé bylinky ( dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku )
Postup přípravy receptu:
Rajčata překrájíme na půl a položíme vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru.
Osolíme, pocukrujeme, posypeme posekaným česnekem, bylinkami, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem.
Troubu rozpálíme na 150C a vložíme plech. Po hodině teplotu snížíme na 120C a pečeme ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou.
Po upečení je napěchujeme do sklenek a sterilujeme 15 minut při 80C. Používáme jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
No,to je úžasný,škoda,nemám letos vlastní rajčatka☺
OdpovědětVymazat