Prohledat tento blog
pondělí 18. srpna 2014
Pečená bylinková rajčata ve vlastní šťávě
Na přípravu budete potřebovat:
zralá rajčata nejlépe voňavá domácí
česnek
balsamikový ocet
olivový olej
sůl
třtinový hnědý cukr
čerstvé bylinky ( dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku )
Postup přípravy receptu:
Rajčata překrájíme na půl a položíme vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru.
Osolíme, pocukrujeme, posypeme posekaným česnekem, bylinkami, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem.
Troubu rozpálíme na 150C a vložíme plech. Po hodině teplotu snížíme na 120C a pečeme ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou.
Po upečení je napěchujeme do sklenek a sterilujeme 15 minut při 80C. Používáme jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
No,to je úžasný,škoda,nemám letos vlastní rajčatka☺
OdpovědětVymazatMůžu poprosit o radu jak potom natlače é ve skleničkách zavařit v troubě aby vydržela? Už jsem dělala několikrát, je to super recept, prudce jedlý. Líbilo by se mi nadělat jako jedlý dárek, ale v tom zavařování docela lítám. Děkuji 😊
OdpovědětVymazatRomano, dobrý den,
Vymazatjá je zavařuji v zavařovacím hrnci, v troubě nemám zkušenosti, i když vím, že to tak spousta lidí dělá. Někdo zavařuje i v myčce nebo MW troubě. Mrkněte asi spíš na internet a rady tam. Přeji hezký den, Andrea
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat