Prohledat tento blog
sobota 30. května 2015
Sirup ze smrkových výhonků
Už jste si z lesa přinesli taky plný košík nových smrkových výhonků? Jak jsou nádherně mlaďoučké, měkkoučké, heboučké ... a hlavně nabité zdravím. Trhejte je spíš na mladých smrčcích a určitě neotrhejte ze stromku všechny výhonky, ať může dál spokojeně růst. Vyzkoušejte tenhle zdravý sirup, je to jednoduché, jen se holt musí až 3 týdny čekat. Anebo můžete zkusit z výhonků zdravý med
Sirup pomáhá: na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno.
Na přípravu budete potřebovat:
misku mladých smrkových výhonků
cukr krupici nebo třtinový
citrony
Postup přípravy receptu:
Postup je jednoduchý. Smrkové výhonky vkládáme postupně do sklenice, vždy 5 cm výhonků, pak zasypeme cca 1cm cukru, stlačíme a poklademe 2 - 3 kolečky citronu. Opakujeme do spotřebování výhonků, nahoře musí zůstat cukr. Sklenici uzavřeme a dáme na okno nebo ven na sluníčko a necháme 3 týdny stát. Bude se tvořit hustá šťáva, kterou po třech týdnech slijeme přes plátýnko do skleniček a budeme uchovávat v lednici.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tak med ze smrkových výhonků už mám vyzkoušený. Že bych vyzkoušela sirup? Díky za tip! Inka
OdpovědětVymazatInko, med budu zrovna dělat ještě zítra. :-)
VymazatTo jste mne zase nalákala :)) nejsem sice skoro vůbec nemocná, ale ochutnat bych to chtěla...
OdpovědětVymazatA ako dlho ho môžem skladovať?
OdpovědětVymazatVydrží dlouho, loňský mám ještě teď a ani jsem ho neskladovala v lednici ;-)
VymazatDobrý den, chystám se na něj. Má se sklenice uzavřít jen třeba plátýnkem nebo bez přístupu vzduchu? Děkuji
OdpovědětVymazatPetra Vítovcová
Petro dobrý den. Sklenici uzavřete úplně, víčkem nebo třeba sáčkem a gumičkou. Bez přístupu vzduchu. Andrea
Vymazat