neděle 5. října 2014

Kuřecí v hráškovém těstíčku


Na přípravu budete potřebovat:

4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
10dkg slaniny
10dkg mraženého zeleného hrášku
10dkg uzeného sýru
2 vejce
1dcl mléka
1dcl bílého vína
hladká mouka
strouhanka
zelená petrželka
sůl 

 
Postup přípravy receptu:

Těstíčko na obalování připravíme následovně. Rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr, nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme, přilijeme víno a mléko, přimícháme 2 vejce, sůl a zahustíme moukou a strouhankou 1:1. Vše vymícháme v hustší těstíčko. 


Osolené maso obalíme v těstíčku a zprudka osmažíme, můžeme pomocí lžíce těstíčko přidávat podle potřeby na pečící se maso. Řízky přendáme do pekáčku a dáme ještě dopéct do vyhřáté trouby na 200C cca 10 minut. 





Žádné komentáře:

Okomentovat