Na přípravu budete potřebovat:
4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
10dkg slaniny
10dkg mraženého zeleného hrášku
10dkg uzeného sýru
2 vejce
1dcl mléka
1dcl bílého vína
hladká mouka
strouhanka
zelená petrželka
sůl
10dkg slaniny
10dkg mraženého zeleného hrášku
10dkg uzeného sýru
2 vejce
1dcl mléka
1dcl bílého vína
hladká mouka
strouhanka
zelená petrželka
sůl
Postup přípravy receptu:
Těstíčko na obalování připravíme následovně.
Rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr,
nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme, přilijeme víno a
mléko, přimícháme 2 vejce, sůl a zahustíme moukou a strouhankou 1:1. Vše
vymícháme v hustší těstíčko.
Osolené maso obalíme v těstíčku a zprudka
osmažíme, můžeme pomocí lžíce těstíčko přidávat podle potřeby na pečící
se maso. Řízky přendáme do pekáčku a dáme ještě dopéct do vyhřáté trouby
na 200C cca 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat