Prohledat tento blog
středa 29. října 2014
Květákový přílohový salát ( na způsob bramborového )
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 květáku
1 velká mrkev
kus celeru
1/2 kořenové petržele
1 červená cibule
2 vejce
jarní cibulka
celerové listy
majonéza
dijónská hořčice
pepř
sůl
( já jsem dala ještě zbytek brokolice, ale nemusí být )
Postup přípravy receptu:
Květák rozebereme na co nejmenší růžičky, mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky. Vše vložíme na pařák a uvaříme v páře. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Vařenou zeleninu necháme také zcela vychladnout . Smícháme s posekanými vejci, celerovými listy, nakrájenou cibulí a zelenými částmi jarní cibulky, osolíme a opepříme. Majonézu smícháme s dijónskou hořčicí, můžeme trochu naředit sladkou smetanou a spojíme se salátem. Necháme uležet. Po uležení promícháme, případně podle potřeby dosolíme.
Recept na tento skvělý salát je od Martiny Khatib z blogu Green almonds https://www.facebook.com/greenalmonds?fref=ts a tímto jí za něj moc děkuji .
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Romanko, díky že zkoušíte mpje recepty, mám radost. Díky :-)
OdpovědětVymazat