středa 29. října 2014

Květákový přílohový salát ( na způsob bramborového )


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 květáku
1 velká mrkev
kus celeru
1/2 kořenové petržele
1 červená cibule
2 vejce
jarní cibulka
celerové listy
majonéza
dijónská hořčice
pepř
sůl
( já jsem dala ještě zbytek brokolice, ale nemusí být )

Postup přípravy receptu:

Květák rozebereme na co nejmenší růžičky, mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky. Vše vložíme na pařák a uvaříme v páře. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Vařenou zeleninu necháme také zcela vychladnout . Smícháme s posekanými vejci, celerovými listy, nakrájenou cibulí a zelenými částmi jarní cibulky, osolíme a opepříme. Majonézu smícháme s dijónskou hořčicí, můžeme trochu naředit sladkou smetanou a spojíme se salátem. Necháme uležet. Po uležení promícháme, případně podle potřeby dosolíme.

Recept na tento skvělý salát je od Martiny Khatib z blogu Green almonds  https://www.facebook.com/greenalmonds?fref=ts a tímto jí za něj moc děkuji .




2 komentáře:

  1. Udělala jsem ho sice bez brokolice, ale byl výborný! Skvělá chuť a nebyl tak těžký na trávení jako bramborový. Děkuji za inspiraci, vždy tu něco vyzkouším a je to skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romanko, díky že zkoušíte mpje recepty, mám radost. Díky :-)

      Vymazat