Na přípravu budete potřebovat:
300g čerstvých žampionů
100g slaniny
1 cibule
čerstvá nebo sušená majoránka
zelená petrželka
špetka drceného kmínu
kousek másla
cca 1- 2PL hladké mouky
sůl
100g slaniny
1 cibule
čerstvá nebo sušená majoránka
zelená petrželka
špetka drceného kmínu
kousek másla
cca 1- 2PL hladké mouky
sůl
Postup:
Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky
nebo silnější plátky. Cibuli najemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.
Podáváme s pečivem, popř. brambory.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.
Podáváme s pečivem, popř. brambory.
Dobrota.Nevím co vyzkoušet z Vašich receptů dřív.
OdpovědětVymazat:-D Dle stavu lednice
VymazatZaujimavy recept, zajtra alebo pozajtra pride na rad, lebo huby v akejkolvek podobe mozeme 🐞👻
OdpovědětVymazatDoga, budu ráda, když vyzkoušíte. Doufám, že Vám bude chutnat. Já houby taky miluju, bohužel z rodiny pouze já :-)
Vymazat