Na přípravu budete potřebovat:
2 vepřové řízky
12 šalvějových lístků
pršut nebo sušená šunka
3 jarní cibulky
100 ml suchého cherry nebo bílého vína
100 ml vývaru
čerstvé pappardele
máslo
olej
sůl
12 šalvějových lístků
pršut nebo sušená šunka
3 jarní cibulky
100 ml suchého cherry nebo bílého vína
100 ml vývaru
čerstvé pappardele
máslo
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.
Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220C na 15 minut.
Mezitím si připravíme šalvějové pappardele. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus a čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme.
Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.
Žádné komentáře:
Okomentovat