středa 8. října 2014

Škvarkové buchty se smaženou cibulkou


Na přípravu budete potřebovat:

120 g (ml) vody
50 g sádla
150 g hladké mouky
150g polohrubé mouky
15 g droždí
1 větší hrst vepřových škvarků
1 větší hrst smažené sušené cibulky
1/2PL mletého sušeného česneku
celý kmín na posypání
sádlo na pomazání a vymazání pekáčku
sůl cca 1PL
špetka cukru

Postup přípravy receptu:

Těsto jsem připravovala v domácí pekárně.  Nejprve do pekárny dáme tekuté suroviny, posléze sypké včetně škvarků, cibulky a česneku. Těsto necháme vypracovat a vykynout.




Do sádlem vymazaného pekáčku klademe z těsta vytvarované buchtičky, vždy je pomažeme ze všech stran, necháme ještě nakynout, posypeme kmínem a poté vložíme do trouby předehřáté na 180C.


Pečeme do růžova cca 35 minut.




2 komentáře:

  1. Nádhera, zítra musím pro manžela udělat, když to uviděl dostala jsem příkazem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Příště nic takového chlapovi neukazovat, když se nám do toho zrovna nechce :-D Ale co by pro ně člověk neudělal, že jo :-)

      Vymazat