pátek 3. října 2014

Zvěřina na majoránce s liškami


Na přípravu budete potřebovat:

500g zvěřinového ořezu
větší hrst lišek
150ml smetany na vaření
1 cibule
2KL majoránky
5 kuliček jalovce
kousek másla
cca 3/4 l vývaru
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a orestujeme, aby se maso zatáhlo. Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme vývarem. Po uplynutí této doby přidáme lišky a po 10ti minutách smetanu a rozemnutou majoránku. Zahustíme světlou jíškou, dochutíme a provaříme.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat