Na přípravu budete potřebovat:
500g zvěřinového ořezu
větší hrst lišek
150ml smetany na vaření
1 cibule
2KL majoránky
5 kuliček jalovce
kousek másla
cca 3/4 l vývaru
sůl, pepř
větší hrst lišek
150ml smetany na vaření
1 cibule
2KL majoránky
5 kuliček jalovce
kousek másla
cca 3/4 l vývaru
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme
nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a orestujeme, aby se
maso zatáhlo. Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni asi
3/4 hodiny. Průběžně podléváme vývarem. Po uplynutí této doby přidáme
lišky a po 10ti minutách smetanu a rozemnutou majoránku. Zahustíme
světlou jíškou, dochutíme a provaříme.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat