čtvrtek 16. října 2014

Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem


Na přípravu budete potřebovat:

5 velkých mrkví
1/2 kapusty
hrst mraženého hrášku
1 cibule
200g kuřecího masa ( já použila stehenní řízky)
kousek másla + hladká mouka na jíšku
sůl
cukr na dochucení 

Postup přípravy receptu:

Na másle zpěníme cibuli, vložíme nakrájené maso a osolíme. Orestujeme a necháme pustit trochu šťávu. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme. Po cca 5 minutách nakrájenou kapustu a ještě podle potřeby podlijeme vodou. Vše dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a cukrem, jak jsme zvyklí u klasické dušené mrkve a vsypeme hrášek. Zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Podáváme s brambory. 




Žádné komentáře:

Okomentovat