Na přípravu budete potřebovat:
4 vepřové řízky
pepř - já použila pomerančový
grilovací nebo jiné koření - používám Bejby gril bez solí a glutamátu
hladká mouka, solamyl
sůl
Na zapékací směs:
3 PL strouhanky
5 dkg slaniny
5 sušených rajčat
5 dkg nivy
2 PL kysané smetany
1 PL čerstvého smetanového sýra
1 KL křeníku
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
sůl
pepř - já použila pomerančový
grilovací nebo jiné koření - používám Bejby gril bez solí a glutamátu
hladká mouka, solamyl
sůl
Na zapékací směs:
3 PL strouhanky
5 dkg slaniny
5 sušených rajčat
5 dkg nivy
2 PL kysané smetany
1 PL čerstvého smetanového sýra
1 KL křeníku
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
sůl
Postup přípravy receptu:
Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran
zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme
trochou vody a asi 10 minut dusíme.
Maso vyjmeme a necháme trošku
zchladnout.
Zapékací směs připravíme smícháním smetany, sýra, křeníku, posekaných sušených rajčat, česneku, petrželky, nastrouhané nivy a nakrájené slaniny.
Zapékací směs připravíme smícháním smetany, sýra, křeníku, posekaných sušených rajčat, česneku, petrželky, nastrouhané nivy a nakrájené slaniny.
Přisypeme strouhanku a utvoříme hustší pastu, kterou naneseme
na maso.
Vložíme do rozpálené trouby na 200C a zapečeme do červena.
Během pečení můžeme mírně podlévat.
Žádné komentáře:
Okomentovat