pondělí 6. října 2014

Propadlá pudinková buchta s jahodami


Na přípravu budete potřebovat:

Na těsto:
250g polohrubé mouky
250g moučkového cukru
1/2 kypřícího prášku do pečiva
4 žloutky + sníh z bílků
1 vanil. cukr
100ml oleje
100 vlažné vody
3PL kakaa

+ jahody ( já měla mražené )

Na pudink:

750ml mléka
2 vanilkové pudinky
3PL moučkového cukru

Na potření:

1 smetana na šlehání + ztužovač ( nemusí být )
2 krémové zakysané smetany
1 vanil. cukr

Postup přípravy receptu:

Všechny ingredience kromě kakaa vymícháme v hladké těsto. Pudink uvaříme dohusta. Opatrně do těsta vmícháme sníh a rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme kakao. Světlé těsto vylijeme na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházíme. Totéž uděláme i s horkým pudinkem. Jahody také rozprostřeme po celém plechu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180C přibližně na 40 minut. Poté vyjmeme a necháme zcela vychladnout.


Smetanu se ztužovačem a vanil. cukrem vyšleháme dotuha a smícháme se zakysanými smetanami. Potřeme celý povrch buchty a posypeme kakaem.




 

 




8 komentářů:

  1. Dají se použít i maliny či jiné bobulovité ovoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dají, i maliny i jiné bobulové ovoce. Dávám i třeba nakrájené meruňky nebo broskve. :-)

      Vymazat
  2. já dělám jen tmavé těsto, kokosový pudink a nahoru kilo bílého jogurtu se dvěma olé kokosovými pudinky, posypat kokosem

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušela jsem z poloviční dávky do dortové formy s malinami a byl vynikající. Děkuji za inspiraci. Míša L.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, jaká je, prosím, přibližná velikost plechu? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den přeji . Já mám plechy o rozměrech cca 42 x 36cm ;-) Andrea

      Vymazat
  5. dělala jsem s žitný a špaldoví mouky a méně cukru,postačí 2PL,vynikající.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Množství cukru si samozřejmě může každý upravit podle chuti. Díky za vyzkoušení a zprávu ;-)

      Vymazat