úterý 28. října 2014

Žampiony na slanině a majoránce

 
Na přípravu budete potřebovat:

300g čerstvých žampionů
100g slaniny
1 cibule
čerstvá nebo sušená majoránka
zelená petrželka
špetka drceného kmínu
kousek másla
cca 1- 2PL hladké mouky
sůl 

Postup:

Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli najemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.
Podáváme s pečivem, popř. brambory. 





4 komentáře:

  1. Dobrota.Nevím co vyzkoušet z Vašich receptů dřív.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujimavy recept, zajtra alebo pozajtra pride na rad, lebo huby v akejkolvek podobe mozeme 🐞👻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doga, budu ráda, když vyzkoušíte. Doufám, že Vám bude chutnat. Já houby taky miluju, bohužel z rodiny pouze já :-)

      Vymazat