neděle 22. června 2014

Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 kg mrkve
1 kedluben
1/2 kg kuřecího masa ( prsní nebo stehenní řízky)
kousek zázvoru
1/2KL římského kmínu
1KL koření harrisa
špetka skořice
1KL sójové omáčky
1-2KL cukru
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olej
sůl 

Postup přípravy receptu:

Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko podlijeme. Dáme péct zhruba na 30-40min. ( podle velikosti hranolek) do rozpálené trouby na 200C. Mezitím pokrájíme maso na kousky a zázvor na drobno. Maso se zázvorem opečeme na oleji a zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme ještě asi na posledních 10min. k zelenině a dopečeme. Zelenina by měla zůstat křupavá. 





5 komentářů: