středa 1. října 2014

Hruškový čokoládový tvarožník bez mouky


Na přípravu budete potřebovat:

2 tvarohy
100g másla
100g cukru
2PL kakaa
3 vejce
4PL vrchovaté dětské krupičky
1/2 prášku do pečiva
1/2 tabulky hořké čokolády
2-3 hrušky 

Postup přípravy receptu:

Nejprve ušleháme máslo, žloutky a cukr do pěny. Poté přidáme tvarohy, krupičku, kakao, prášek do pečiva a vše pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Čokoládu nasekáme na kousky a spolu se sněhem opatrně vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do koláčové formy nebo na malý plech vyložený pečícím papírem a poklademe kousky oloupaných hrušek.
Pečeme v troubě při 180C cca 40 minut. 




2 komentáře:

  1. Dobrý den, včera jsem tvarožník pekla, je výborný, ale chtěla bych se poradit: vyložila jsem dortovou formu pečícím papírem (dno) a poté, co koláč ležel v lednici, bylo dno dost promáčené (nemyslím, že syrové, vypadalo opravdu jako opečené a následně prosáklé). Bylo by určitě chutnější, kdyby bylo tvarohový dort kolem dokola trochu pevnější, jako nahoře, ale zase bych se bála pokoušet se to zbavit formy a papíru, dokud není ztuhlý. Jak jej pečete vy? Setkala jste se s tímto problémem? Možná jsem neměla použít tvaroh z vaničky... :-)
    A také, pokud mohu, bych za sebe poradila ostatním (s větším ovocem méně zkušeným) kuchařům a kuchařkám, že hrušky je lepší nakrájet na menší kousky, aby se propekly :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mně se zdá, že to může být jedině tím, že byl málo upečený. Já ho nedělám do dortové, ale koláčové formy nebo na malý plech. Je možné, že byl moc vysoký a nepropekl se za tu dobu dostatečně. Jinak mě ještě napadá, jestli nebyly hrušky příliš měkké a šťavnaté. Pak už opravdu nevím, čím by to mohlo být. Já ho nedávám ani do lednice ztuhnout, po upečení je pevný dost včetně okrajů. Ani když zbyde na druhý den, není pečící papír mokrý ... To mě mrzí.

      Vymazat