úterý 30. září 2014

Hovězí kostky na sterilovaném celeru


Na přípravu budete potřebovat:

 
750g hovězího masa ( zadní, kližka)
1 sklenka sterilovaného celeru
papriková pomazánka nebo rajský protlak
2 cibule
pár snítek tymiánu 
po 5ti kuličkách jalovec, nové koření, pepř 
1PL maďarské sladké papriky
2 stroužky česneku
sůl 
olej 
vývar 


Postup přípravy receptu:

Na oleji osmahneme dohněda cibulku, přidáme kostky masa, koření, tymián, osolíme, necháme pustit šťávu a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Během té doby vždy pouze trošku podlijeme vývarem. Po hodině vmícháme polovinu celeru i s nálevem, posekaný česnek a paprikovou pastu. Dusíme doměkka a úplně nakonec vložíme zbytek celeru, prohřejeme a už nevaříme.


Žádné komentáře:

Okomentovat