Na přípravu budete potřebovat:
1 větší kedluben
3 velké listy mangoldu ( nebo odpovídající množství listového špenátu)
3 bílé části jarních cibulek
2 stroužky česneku
1 smetanový tavený sýr ( větší odélníček)
1/2 hermelínu ( já použila pikantní paprikový), možno i nivu
250ml smetany na vaření
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl, pepř
3 velké listy mangoldu ( nebo odpovídající množství listového špenátu)
3 bílé části jarních cibulek
2 stroužky česneku
1 smetanový tavený sýr ( větší odélníček)
1/2 hermelínu ( já použila pikantní paprikový), možno i nivu
250ml smetany na vaření
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky
mandoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno. Na másle
orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a mangoldových řapíků,
osolíme, opepříme a chvilku restujeme s cibulkou. Podlijeme cca 100ml
vody nebo vývaru a dusíme na skus. Poté vlijeme smetanu, přidáme
pokrájené sýry, posekaný česnek a necháme sýry zvolna roztavit do
hladka. Nakonec vmícháme nudličky mangoldových listů a bazalku, pouze
prohřejeme a necháme zavadnout.
Podáváme s těstovinami.
Podáváme s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat