pátek 15. srpna 2014

Kedlubnovo - mangoldová omáčka na těstoviny


Na přípravu budete potřebovat:
 
1 větší kedluben
3 velké listy mangoldu ( nebo odpovídající množství listového špenátu)
3 bílé části jarních cibulek
2 stroužky česneku
1 smetanový tavený sýr ( větší odélníček)
1/2 hermelínu ( já použila pikantní paprikový), možno i nivu
250ml smetany na vaření
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mandoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno. Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a mangoldových řapíků, osolíme, opepříme a chvilku restujeme s cibulkou. Podlijeme cca 100ml vody nebo vývaru a dusíme na skus. Poté vlijeme smetanu, přidáme pokrájené sýry, posekaný česnek a necháme sýry zvolna roztavit do hladka. Nakonec vmícháme nudličky mangoldových listů a bazalku, pouze prohřejeme a necháme zavadnout.
Podáváme s těstovinami. 




Žádné komentáře:

Okomentovat