Na přípravu budete potřebovat:
1 hlávka kapusty cca 1kg
300g polohrubé mouky
škvarků dle libosti
2 vejce + 1 na potření
drcený kmín, majoránka, pepř
3-4 stroužky česneku
sůl
sádlo na vymazání
300g polohrubé mouky
škvarků dle libosti
2 vejce + 1 na potření
drcený kmín, majoránka, pepř
3-4 stroužky česneku
sůl
sádlo na vymazání
Postup přípravy receptu:
Kapustu nakrájíme na nudličky a asi 3 minuty ji
necháme povařit ve vroucí osolené vodě. Slijeme, vodu uschováme a
kapustu necháme zchladnout. Poté k ní přidáme škvarky, utřený česnek,
mouku, vejce, okořeníme a dosolíme. Smícháme, přilijeme trochu uchované
vody. Konzistence by měla být o něco hustší než na bramborák.
Směs vlijeme na sádlem vymazaný plech, uhladíme a dáme péci na cca 40
minut do vyhřáté trouby na 180-200C. Když povrch zpevní, potřeme jej
rozšlehaným vajíčkem.
Opečeme dozlatova. Necháme trochu zchladnout,
nakrájíme a podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo okurkou.
Poznámka
Já jsem dělala z poloviční dávky a množství vyšlo na koláčovou formu.
Žádné komentáře:
Okomentovat