úterý 26. srpna 2014

Hovězí s estragonovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

500g hovězího masa ( nejlépe nízký nebo vysoký roštěnec)
150g slaniny
1PL nasekaného čerstvého estragonu ( nebo o trochu menší množství sušeného)
1PL dijonské hořčice
1 cibule
250ml smetany na vaření
200ml silného hovězího vývaru
olej
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout. Mírně podlijeme, pouze na úroveň masa, pokud máme sušený estragon, v této fázi přidáme a pomalu dusíme do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud máme čerstvý estragon, přidáme ho posekaný, až když vyjmeme měkké maso. Chvilku povaříme a přilijeme smetanu, podle zvyklostí zahustíme, popř. dochutíme trochou hořčice nebo soli. Provaříme omáčku a vrátíme zpět maso. 




Žádné komentáře:

Okomentovat