Na přípravu budete potřebovat:
500g hovězího masa ( nejlépe nízký nebo vysoký roštěnec)
150g slaniny
1PL nasekaného čerstvého estragonu ( nebo o trochu menší množství sušeného)
1PL dijonské hořčice
1 cibule
250ml smetany na vaření
200ml silného hovězího vývaru
olej
sůl, pepř
150g slaniny
1PL nasekaného čerstvého estragonu ( nebo o trochu menší množství sušeného)
1PL dijonské hořčice
1 cibule
250ml smetany na vaření
200ml silného hovězího vývaru
olej
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a
slaninu. Maso nakrájíme na cca 1cm silné plátky, osolíme, opepříme a
potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme je na připravený základ a z obou
stran je necháme zatáhnout. Mírně podlijeme, pouze na úroveň masa, pokud
máme sušený estragon, v této fázi přidáme a pomalu dusíme do změknutí
masa. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud máme čerstvý estragon, přidáme
ho posekaný, až když vyjmeme měkké maso. Chvilku povaříme a přilijeme
smetanu, podle zvyklostí zahustíme, popř. dochutíme trochou hořčice nebo
soli. Provaříme omáčku a vrátíme zpět maso.
Žádné komentáře:
Okomentovat