Na přípravu budete potřebovat:
1 hermelín ( použila jsem pikantní )
kousek másla
1 pečený lilek
pár sušených rajčat
2 - 3 stroužky česneku
čerstvá bazalka nebo petrželka
sůl
kousek másla
1 pečený lilek
pár sušených rajčat
2 - 3 stroužky česneku
čerstvá bazalka nebo petrželka
sůl
Postup přípravy receptu:
Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme.
Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým
olejem a dáme péct do trouby na 220C. Upečeme dohněda.
Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený
hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu
lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.
Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.
Poznámka:
Lilky můžete upéct do zásoby, dužinu vydlabat,
napěchovat do skleniček, zalít olivovým olejem, uzavřít a uchovat v
lednici. Vydrží i několik týdnů.
Žádné komentáře:
Okomentovat