Prohledat tento blog
pátek 29. srpna 2014
Sladkokyselý rajčatový chilli džem
Na přípravu budete potřebovat:
800g zralých rajčat
několik snítek tymiánu a saturejky
2 feferonky ( možno i více dle chuti )
3 stroužky česneku
3cm zázvoru
2PL octa balsamico
2PL vinného octa
1PL krému balsamico
180 - 200g třtinového cukru ( raději nejdřív méně, popř. dosladit )
sůl
Postup přípravy receptu:
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je ).
Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty. Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek. Poté uchováváme v lednici , popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, dokud nezchladne.
Používáme k sýrům, grilovanému masu ...
Poznámka:
Na recept jsem narazila na Prima Fresh, ale poměry surovin jsem si upravila k chuti své.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat