úterý 26. srpna 2014

Uzená žebra pečená s dýní


Na přípravu budete potřebovat:

uzená vepřová žebra
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn
6 stroužků česneku i se slupkou

Na marinádu:
med
sójová omáčka
chilli omáčka

Množství surovin si každý přizpůsobí počtu strávníků 

 
Postup přípravy receptu:

Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme. Můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak, třeba na tuto výbornou dýňovou polévku .


Přiklopíme a pečeme 30 minut. Poté odkryjeme a dopečeme. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory. 




Žádné komentáře:

Okomentovat