Na přípravu budete potřebovat:
uzená vepřová žebra
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn
6 stroužků česneku i se slupkou
Na marinádu:
med
sójová omáčka
chilli omáčka
Množství surovin si každý přizpůsobí počtu strávníků
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn
6 stroužků česneku i se slupkou
Na marinádu:
med
sójová omáčka
chilli omáčka
Množství surovin si každý přizpůsobí počtu strávníků
Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet,
nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř.
kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do
pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme. Můžeme i vývarem ze
žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak, třeba na tuto výbornou dýňovou polévku .
Přiklopíme a pečeme 30 minut.
Poté odkryjeme a dopečeme. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme,
popř. dosolíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat