Na přípravu budete potřebovat:
1/2 dýně hokkaido
1 brambor
1 cibule
100g slaniny
hrst lišek ( popř. hlívy)
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
1 - 1,5 l vývaru
50ml smetany na vaření
kousek másla
sůl, pepř
1 brambor
1 cibule
100g slaniny
hrst lišek ( popř. hlívy)
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
1 - 1,5 l vývaru
50ml smetany na vaření
kousek másla
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Dýni zbavíme semen, neloupeme a nakrájíme na kostky.
Oloupaný brambor si také pokrájíme, cibuli a slaninu na kostičky.
Na másle si orestujeme cibuli, pak slaninu, přidáme dýni, brambor, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Uvaříme do měkka, větvičky tymiánu vyjmeme, vše rozmixujeme tyčovým mixerem, vložíme lišky, rozmačkaný česnek, smetanu a vaříme ještě 5-10 minut, podle velikostí hub. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s vypraženou slaninou.
Na másle si orestujeme cibuli, pak slaninu, přidáme dýni, brambor, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Uvaříme do měkka, větvičky tymiánu vyjmeme, vše rozmixujeme tyčovým mixerem, vložíme lišky, rozmačkaný česnek, smetanu a vaříme ještě 5-10 minut, podle velikostí hub. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s vypraženou slaninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat