Na přípravu budete potřebovat:
3 kuřecí řízky
sůl
Na těstíčko:
3 vejce
1 hrst strouhanky ( nebo podle potřeby i více)
1PL dijonské hořčice
1PL oleje
2PL sójové omáčky
2 velké stroužky česneku
1PL sušené majoránky ( nebo čerstvé)
1PL koření adžika ( každý může dát své oblíbené)
špetka soli
sůl
Na těstíčko:
3 vejce
1 hrst strouhanky ( nebo podle potřeby i více)
1PL dijonské hořčice
1PL oleje
2PL sójové omáčky
2 velké stroužky česneku
1PL sušené majoránky ( nebo čerstvé)
1PL koření adžika ( každý může dát své oblíbené)
špetka soli
Postup přípravy receptu:
Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak,
aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme
a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice. Pořádně promícháme, aby
těstíčko maso obalilo ze všech stran. Lze samozřejmě nechat v lednici i
přes noc, o to lépe.
Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.
Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.
Poznámka:
Je to něco na způsob rarášků, ale myslím, že těstíčko je
mnohem křupavější díky strouhance. Pro větší křupavost bych ještě třeba
doporučila udělat nejprve těstíčko bez strouhanky, naložit maso a
strouhanku vmíchat až těsně před smažením.
Žádné komentáře:
Okomentovat