čtvrtek 21. srpna 2014

Řízečky v křupavém kořeněném těstíčku


Na přípravu budete potřebovat:

3 kuřecí řízky
sůl

Na těstíčko:
3 vejce
1 hrst strouhanky ( nebo podle potřeby i více)
1PL dijonské hořčice
1PL oleje
2PL sójové omáčky
2 velké stroužky česneku
1PL sušené majoránky ( nebo čerstvé)
1PL koření adžika ( každý může dát své oblíbené)
špetka soli 

Postup přípravy receptu:

Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice. Pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran. Lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe.
Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.
Poznámka:
Je to něco na způsob rarášků, ale myslím, že těstíčko je mnohem křupavější díky strouhance. Pro větší křupavost bych ještě třeba doporučila udělat nejprve těstíčko bez strouhanky, naložit maso a strouhanku vmíchat až těsně před smažením.




Žádné komentáře:

Okomentovat