neděle 17. srpna 2014

Česneková bramboračka s vaječnou jíškou


Na přípravu budete potřebovat:

3 větší brambory
2 vejce
5- 6 stroužků česneku
hrst namočených sušených hub
majoránka
drcený kmín
máslo ( cca 2cm kousek)
hladká mouka
1l vývaru
sůl 

Postup přípravy receptu:

V hrnci rozehřejeme máslo, rozmačkáme do něj polovinu česneku, rychle promícháme a necháme asi půl minuty rozvonět. Zasypeme moukou a jakmile se nám utvoří jíška, vyklepneme do ní obě vejce. Mícháme a necháme srazit. Poté přilijeme vývar, přidáme houby, na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme a osolíme. Vaříme do změknutí brambor. Nakonec do polévky ještě rozmačkáme zbytek česneku a rozemneme majoránku. Případně dochutíme a vmícháme čerstou petrželku nebo libeček. 




Žádné komentáře:

Okomentovat