čtvrtek 28. srpna 2014

Jelení guláš na houbách


Na přípravu budete potřebovat:

750g jeleního masa ( měla jsem ořez )
hrst sušených hub
3 cibule
2PL sádla nebo oleje
2PL rybízu jako brusinky v rumu  zde  ( popř. zavařených brusinek )
10 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
1PL sladké mleté papriky ( můžeme použít i menší část pálivé )
sůl

Postup přípravy receptu :

Na sádle orestujeme dohněda cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme spolu s kořením. Snížíme teplotu, přidáme houby a rybíz a necháme maso pustit vlastní šťávu. Asi po půl hodině podlijeme vodou pouze do poloviny výšky masa  a dusíme doměkka. Tekutiny musí být stále jen tolik, aby byl guláš hustý a nemuseli jsme ho ničím zahušťovat. Nakonec dochutíme solí, popř. přidáme ještě rybíz.

 
 

7 komentářů:

  1. Ještě mít jelínka a hned bych realizovala

    OdpovědětVymazat
  2. Mohlo by být totéž, ale z divočáka,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirku, určitě i z divočáka. A z hovězího bude taky dobrý,kdyby došla zvěřina :-)

      Vymazat
  3. A když se dostanete k dančímu, je guláš výborný

    OdpovědětVymazat
  4. A když se dostanete k dančímu, je guláš výborný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dančí jsem ještě neměla možnost ochutnat. Soused mě zásobuje srnkami, jeleny sika a kančím ;-)

      Vymazat