Prohledat tento blog
čtvrtek 28. srpna 2014
Jelení guláš na houbách
Na přípravu budete potřebovat:
750g jeleního masa ( měla jsem ořez )
hrst sušených hub
3 cibule
2PL sádla nebo oleje
2PL rybízu jako brusinky v rumu zde ( popř. zavařených brusinek )
10 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
1PL sladké mleté papriky ( můžeme použít i menší část pálivé )
sůl
Postup přípravy receptu :
Na sádle orestujeme dohněda cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme spolu s kořením. Snížíme teplotu, přidáme houby a rybíz a necháme maso pustit vlastní šťávu. Asi po půl hodině podlijeme vodou pouze do poloviny výšky masa a dusíme doměkka. Tekutiny musí být stále jen tolik, aby byl guláš hustý a nemuseli jsme ho ničím zahušťovat. Nakonec dochutíme solí, popř. přidáme ještě rybíz.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Ještě mít jelínka a hned bych realizovala
OdpovědětVymazatMně už se zásoby taky ztenčily :-(
OdpovědětVymazatMohlo by být totéž, ale z divočáka,
OdpovědětVymazatMirku, určitě i z divočáka. A z hovězího bude taky dobrý,kdyby došla zvěřina :-)
VymazatA když se dostanete k dančímu, je guláš výborný
OdpovědětVymazatA když se dostanete k dančímu, je guláš výborný
OdpovědětVymazatDančí jsem ještě neměla možnost ochutnat. Soused mě zásobuje srnkami, jeleny sika a kančím ;-)
Vymazat