středa 13. srpna 2014

Obatzter - německá pivní pomazánka


Na přípravu budete potřebovat:

2 zralé camemberty
1 hustá kysaná smetana
50g měkkého másla
1 cibule
svazek pažitky
mletý pepř
2KL sladké nebo pálivé papriky
1KL drceného kmínu
sůl 

Postup přípravy receptu:

Máslo si vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, najemno nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme. Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.
Poznámka:
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.

1 komentář:

  1. Do této bavorské pomazánky dávám dle krajového receptu kvasnicové pivo, tak deci, deci a pul, dle hustoty pomazánky. A nebojte si nechat camemberty uležet tak týden po záruce 👍😉

    OdpovědětVymazat