Na přípravu budete potřebovat:
2 zralé camemberty
1 hustá kysaná smetana
50g měkkého másla
1 cibule
svazek pažitky
mletý pepř
2KL sladké nebo pálivé papriky
1KL drceného kmínu
sůl
1 hustá kysaná smetana
50g měkkého másla
1 cibule
svazek pažitky
mletý pepř
2KL sladké nebo pálivé papriky
1KL drceného kmínu
sůl
Postup přípravy receptu:
Máslo si vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme
vidličkou rozmačkaný camembert, najemno nakrájenou cibuli a pažitku,
okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme.
Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do
druhého dne v lednici.
Poznámka:
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních
slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a
samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert
nahradit romadurem.
Do této bavorské pomazánky dávám dle krajového receptu kvasnicové pivo, tak deci, deci a pul, dle hustoty pomazánky. A nebojte si nechat camemberty uležet tak týden po záruce 👍😉
OdpovědětVymazat