sobota 16. srpna 2014

Sicilský salát z pečených paprik


Na přípravu budete potřebovat:

 
4 barevné papriky ( červená, žlutá, zelená)
6 sušených rajčat
1PL kapary
4 ančovičky
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka a petrželka

Na zálivku:
veškerá šťáva zachycená při loupání paprik
3PL olivového oleje
1,5PL octa balsamico
sůl
trocha citrónové šťávy 

Postup přípravy receptu:

Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jadřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici. 




Žádné komentáře:

Okomentovat