Na přípravu budete potřebovat:
1/2 větší dýně hokkaido
1 brambor
1 cibule
2- 3 stroužky česneku
majoránka
1l vývaru ( možno uzený)
maso z uzených žeber
kousek másla
špetka drceného kmínu
sůl
( na zjemnění můžeme použít smetanu na vaření)
1 brambor
1 cibule
2- 3 stroužky česneku
majoránka
1l vývaru ( možno uzený)
maso z uzených žeber
kousek másla
špetka drceného kmínu
sůl
( na zjemnění můžeme použít smetanu na vaření)
Postup přípravy receptu:
Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.
Rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku ( popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso. Prohřejeme a případně dochutíme solí.
Rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku ( popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso. Prohřejeme a případně dochutíme solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat