Na přípravu budete potřebovat:
Vykostěný hřbet ze zvěřiny, cca 500g ( jakékoliv, já
měla mladého koloucha jelena siky nebo možno takto připravit i vepřovou
panenku)
čerstvý rozmarýn a tymián
5 rozdrcených kuliček jalovce
sůl
olej
Dále :
čerstvé nebo mražené lišky
50g slaniny
kousek másla
cca 200ml zvěřinového vývaru
zelená petrželka
sůl
čerstvý rozmarýn a tymián
5 rozdrcených kuliček jalovce
sůl
olej
Dále :
čerstvé nebo mražené lišky
50g slaniny
kousek másla
cca 200ml zvěřinového vývaru
zelená petrželka
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky najemno
nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po
směsi poválíme a obalíme ze všech stran.
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a
přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200C na cca 10 minut.
Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.
Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat