Prohledat tento blog
pátek 28. listopadu 2014
Staročeská křenová polévka
Na přípravu budete potřebovat:
1,5l uzeného vývaru
3 velké brambory
1 mrkev
kousek uzeného masa nebo klobása
3PL křenu ( nebo dle chuti )
100ml zakysané smetany
100ml smetany na vaření
majoránka
cca 2PL máslové jíšky
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Vyzkoušeno,snědeno. Bez chyby. Kromě bábovky můžu křen a cibuli kev šemu.
OdpovědětVymazat