pondělí 10. listopadu 2014

Polévka z čirůvek fialových


Na přípravu budete potřebovat:

očištěné mladé plodnice čirůvek fialových
1 mrkev
kus celeru
kousek slaniny
1cibule
sladká červená paprika + špetka pálivé
majoránka
2 - 3 stroužky česneku
1 l vývaru
máslová jíška
máslo
pepř
sůl


Postup přípravy receptu:

Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a  ještě chvilku restujeme. Poprášíme paprikami, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíme déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky. Poté přidáme rozdrcený česnek, majoránku, pepřa jíšku a ještě chvilku prováříme.


Poznámka:
Něco málo o čirůvce fialové zde




Žádné komentáře:

Okomentovat