Prohledat tento blog
pondělí 10. listopadu 2014
Polévka z čirůvek fialových
Na přípravu budete potřebovat:
očištěné mladé plodnice čirůvek fialových
1 mrkev
kus celeru
kousek slaniny
1cibule
sladká červená paprika + špetka pálivé
majoránka
2 - 3 stroužky česneku
1 l vývaru
máslová jíška
máslo
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujeme. Poprášíme paprikami, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíme déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky. Poté přidáme rozdrcený česnek, majoránku, pepřa jíšku a ještě chvilku prováříme.
Poznámka:
Něco málo o čirůvce fialové zde
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Je výborná, povedla se!
OdpovědětVymazatTak to mám radost, díky za zprávu ;-)
Vymazatmnam
OdpovědětVymazat