Na přípravu budete potřebovat:
2 plátky krkovičky
sůl a pepř ( popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa )
olej
Na remuládu:
1/4 celeru
1PL hrubozrnné hořčice
2PL majonézy
1 vařený žloutek
1 malá kyselá okurka
šťáva z půlky citronu
petrželka a mladé celerové lístky
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou ( od Tescomy ) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najmeno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.
Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.
Poznámka: Recept na remuládu je od Jamieho Olivera.
Žádné komentáře:
Okomentovat