úterý 25. listopadu 2014

Přírodní krkovička s celerovou remuládou ( salátem )


Na přípravu budete potřebovat:

2 plátky krkovičky
sůl a pepř ( popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa )
olej

Na remuládu:

1/4 celeru
1PL hrubozrnné hořčice
2PL majonézy
1 vařený žloutek
1 malá kyselá okurka
šťáva z půlky citronu
petrželka a mladé celerové lístky
sůl

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou ( od Tescomy ) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najmeno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.
Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.

Poznámka: Recept na remuládu je od Jamieho Olivera.






Žádné komentáře:

Okomentovat