Na přípravu budete potřebovat:
naporcovaného králíka
100g slaniny
1 cibule
dijónskou hořčici ( cca 2PL )
smetana na vaření ( cca 150ml)
1KL sušeného estragonu
máslo
hladká mouka
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. V pekáči rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Posypeme estragonem, malinko podlijeme a vložíme přiklopené do trouby vyhřáté na 200C na cca 1 hodinu. Poté pekáč odkryjeme a králíka dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme ( udržujeme v teple ) , pekáč přendáme na sporák , podle potřeby přilijeme malinko vody nebo vývaru a smetanu promícháme s cca 1PL mouky. Smetanu vlijeme do šťávy a necháme provařit asi 10 minut. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Podle potřeby přidáme hořčici popř. dosolíme.
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat