Prohledat tento blog
neděle 9. listopadu 2014
Kuřecí prsa s glassé balsamico
Na přípravu budete potřebovat:
4 kuřecí prsa s kostí
snítka čerstvého tymiánu
100ml octa balsamico
kuřecí vývar
1PL demi glace ( zredukovaného vývaru )
olej
máslo
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Kuřecí prsa s kůží i kostí necháme vcelku, osolíme, opepříme, posypeme tymíánem.
Opečeme na oleji z obou stran. Maso vyndáme, přendáme do pekáčku a dáme dopéct do trouby na 25 minut. Do pánve nalijeme ocet balsamico, zalijeme vývarem a přidáme lžíci zredukovaného kuřecího vývaru. Necháme chvíli vařit, aby omáčka zhoustla. Pánev stáhneme z ohně a nakonec přidáme máslo.
Kuřecí maso podáváme s balsamikovou omáčkou, jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu a kuskus.
Recept je podle Zdeňka Pohlreicha.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat