neděle 9. listopadu 2014

Kuřecí prsa s glassé balsamico


Na přípravu budete potřebovat:

4 kuřecí prsa s kostí
snítka čerstvého tymiánu
100ml octa balsamico
kuřecí vývar
1PL demi glace ( zredukovaného vývaru )
olej
máslo
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Kuřecí prsa s kůží i kostí necháme vcelku, osolíme, opepříme, posypeme tymíánem.


Opečeme na oleji z obou stran. Maso vyndáme, přendáme do pekáčku a dáme dopéct do trouby na 25 minut. Do pánve nalijeme ocet balsamico, zalijeme vývarem a přidáme lžíci zredukovaného kuřecího vývaru. Necháme chvíli vařit, aby omáčka zhoustla. Pánev stáhneme z ohně a nakonec přidáme máslo.
Kuřecí maso podáváme s balsamikovou omáčkou, jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu a kuskus.
Recept je podle Zdeňka Pohlreicha. 




Žádné komentáře:

Okomentovat