Prohledat tento blog
pondělí 3. listopadu 2014
Pórkovo - kuřecí špíz s curry dipem
Na přípravu budete potřebovat:
1 kuřecí prso
1 menší pórek
1PL ústřicové omáčky
sůl
olej
Na curry dip:
2PL zakysané smetany
1PL majonézy
1 jarní cibulka
1KL curry
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a promícháme s ústřicovou omáčkou a necháme půl hodiny marinovat. Pórek nakrájíme na kolečka cca 1cm silná. Střídavě napichujeme s masem na jehlu. Opečeme pozvolna na oleji.
Na dip smícháme majonézu se zakysanou smetanou, curry a najemno nakrájenou jarní cibulkou. Dochutíme solí. Dip je lepší připravit hodinu před pečením špízu a nechat ho odležet v lednici.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Dobrý den, čím se dá nahradit ústřicová omáčka?
OdpovědětVymazatVypadá to dobře. Na letní posezení ideál.
Ústřicová omáčka je na rozdíl od třeba sójové nebo rybí omáčky hodně hustá a trochu nasládlá. Možná vyzkoušet sladkou sójovou omáčku nebo tmavou sójovku s troškou medu ;-)
Vymazat