pátek 8. května 2015

Krkovice ve sladkokyselé šťávě


Máte rádi krkovici? Já z vepřového snad nejvíc. Hlavně na grilování. Tentokrát jsem připravila krkovici se sladkokyselou omáčkou nebo spíš takovým sosíkem. Moc nám chutnalo, snad bude i vám, pokud vyzkoušíte.


Na přípravu budete potřebovat:

4 plátky krkovice
2 cibule
2PL šípkové zavařeniny
2-3PL sojové omáčky
1PL octa balsamico
cca 3cm zázvoru najemno nastrouhaného
3 stroužky česneku najemno nastrouhaného
škrob
pepř a sůl
olej

Postup přípravy receptu:

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem. Na pánvi s olejem orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z obou stran a dáme na cibuli.
Smícháme šípkovou zavařeninu, sojovou omáčku, ocet, zázvor a česnek a nalijeme na maso. Malinko podlijeme vodou a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Podle potřeby podléváme. Pečeme 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme. Já jsem podávala s kuskusem.




Žádné komentáře:

Okomentovat