Prohledat tento blog
pátek 8. května 2015
Krkovice ve sladkokyselé šťávě
Máte rádi krkovici? Já z vepřového snad nejvíc. Hlavně na grilování. Tentokrát jsem připravila krkovici se sladkokyselou omáčkou nebo spíš takovým sosíkem. Moc nám chutnalo, snad bude i vám, pokud vyzkoušíte.
Na přípravu budete potřebovat:
4 plátky krkovice
2 cibule
2PL šípkové zavařeniny
2-3PL sojové omáčky
1PL octa balsamico
cca 3cm zázvoru najemno nastrouhaného
3 stroužky česneku najemno nastrouhaného
škrob
pepř a sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem. Na pánvi s olejem orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z obou stran a dáme na cibuli.
Smícháme šípkovou zavařeninu, sojovou omáčku, ocet, zázvor a česnek a nalijeme na maso. Malinko podlijeme vodou a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Podle potřeby podléváme. Pečeme 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme. Já jsem podávala s kuskusem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat