úterý 26. května 2015

Rebarborová omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masu


Pokud už jste se přejedli rebarborových koláčů, crumblů nebo udělali marmeládu a hledáte něco netradičního, jiného ... jste tady správně. Co takhle pikantně nakyslá omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masíčku? Kdo má k hermelínu rád brusinky, určitě si pochutná.  Recept jsem si upravila podle jednoho z Topreceptů uživatelky Maris. Maruško díky ! :-)


Na přípravu omáčky budete potřebovat:

cca 4 řapíky rebarbory
1 menší jablko
1 malá cibule nebo šalotka
hrstku sušených brusinek
2-3PL zavařených brusinek ( já používám rybíz á la brusinky )
čerstvý tymián
sůl
pepř
popř. cukr

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Podáváme teplé nebo studené ke grilovaným pokrmům.




Žádné komentáře:

Okomentovat